3PL logistik för företag och ehandel

3PL (eller TPL) betyder tredjepartslogistik och innebär att du anlitar en tredje part att sköta bl a din logistik, ditt lager och din lagerhantering.

Våra ledord är Service – Kunskap – Tradition. Edström Logistic har lager i Stockholm och i Malmö, vilket betyder att vi kan nå hela södra Sverige på bara ett par timmar. Edström Logistic är ett lagom stort företag för att du ska få det precis som du vill. Vi ger personlig service, utgår från dig och dina behov och har utrymme nog att rymma allt ditt gods. Vi sätter en stolthet i att kunna erbjuda delar av din 3PL eller ge dig en helhetslösning, inklusive lager, lagerhantering, fakturering och kundtjänst.

Vi sätter inga begränsningar – du får det som du vill ha det. Hos oss får du bekymmerfri logistik.

Vår 3PL lösning finns där när du behöver:

Behöver du att vi paketerar ditt gods innan det går ut? Vi fixar det.
Behöver du att vi packar om? Vi gör det.
Behöver du att vi tömmer din container och sortera godset? Inga problem.
Har du andra önskemål? Vi är flexibla.

Att ha nöjda kunder år ut och år in – det är vårt mål.
Och vi håller vad vi lovar.

Tradition inom 3PL ger kunskap

Våra ledord är Service – Kunskap – Tradition. Vi är kunniga och erfarna inom 3PL och därför kan du fråga alla våra anställda, från säljare till chaufförer, vad du undrar och få ett utförligt och lättförståeligt svar. Vi har ingen inhyrd personal utan bara kompetenta kollegor – våra anställda trivs så de stannar kvar och kompetensen stannar i företaget. Det ger dig kontinuitet och kunskap i varje led.

Betala enbart för det du använder

Med 3PL hos oss betalar du bara för det du använder. Om du handlar med säsongsbetonade produkter som du behöver lagra, som julpapper, glass, eller sommardäck, så du slipper ha ett stort lager som står tomt större delen av året. 3PL hos Simon Edström betyder att du bara har ett så stort lager du behöver, när du behöver det, och du betalar bara för det du utnyttjar.  

Vi vill alltid ge dig en bättre tjänst än du har idag – testa oss. Ring oss så tar vi ett snack.

Vanliga frågor om 3pl

Vad är skillnaden mellan 3PL och 4PL?

Skillnaden mellan 3PL och 4PL ligger i graden av outsourcingsansvar och omfattningen av tjänster som erbjuds:

3PL

3PL-företag agerar som en extern logistikleverantör åt en kund. De hanterar specifika logistikfunktioner, såsom transport, lagerhållning eller distribution, på uppdrag av kunden.

Kundföretaget behåller vanligtvis kontrollen över sin försörjningskedja och fattar strategiska beslut.

4PL

4PL-företag agerar som strategiska logistikpartners för sina kunder.

De tar ett övergripande ansvar för att optimera hela försörjningskedjan och samordna olika leverantörer.

4PL-företag hanterar inte bara operativa uppgifter utan även planering, styrning och övervakning av hela logistikprocessen.

Kundföretaget kan outsourca hela logistikfunktionen till 4PL-företaget och fokusera på sin kärnverksamhet.

I korthet kan man säga att medan 3PL-företag fokuserar på specifika logistikuppgifter, tar 4PL-företag ett övergripande ansvar för att optimera hela försörjningskedjan och samordna olika logistikleverantörer.

Vad är skillnaden mellan tredjepartslogistik (3PL) och fulfilment?

Tredjepartslogistik (3PL) och fulfilment är två relaterade begrepp inom leveranskedjan, men de har olika fokus och omfattning. Här är skillnaderna mellan dem:

Tredjepartslogistik (3PL)

Tredjepartslogistik (3PL) är när ett företag outsourcar vissa eller alla logistikaktiviteter till en tredje part, vilket kan vara ett specialiserat logistikföretag. 3PL-företaget tar hand om olika logistikuppgifter, som transport, lagerhållning, plockning och packning av varor, hantering av returer och distributionsnätverk. 3PL-tjänster är ofta mer omfattande och kan involvera hela logistikkedjan från produktionsanläggning till kundleverans. 3PL-företaget fungerar som en partner och tar över ansvaret för att hantera och optimera logistikprocesserna för att förbättra effektiviteten och minska kostnaderna för företaget som anlitar dem.

Fulfillment

Fulfillment, å andra sidan, fokuserar mer specifikt på de aktiviteter som är involverade i att ta hand om ordrar och leverera varor till kunderna. Det kan inkludera mottagning av beställningar, lagerhållning, plockning och packning av varor, adressetikettering, fraktarrangemang och hantering av returer. Fulfillmenttjänster kan tillhandahållas av 3PL-företag, men de kan också erbjudas av e-handelsplattformar och specialiserade fulfillmentleverantörer. Fulfillment fokuserar på att effektivt och noggrant utföra logistikuppgifterna som är nödvändiga för att slutföra en kundorder och se till att produkterna når kunden inom rimlig tid.

Sammanfattningsvis kan man säga att tredjepartslogistik (3PL) handlar om outsourcing av logistikprocesser och att låta en tredje part hantera hela eller delar av leveranskedjan. Fulfillment är en specifik del av logistikprocessen som fokuserar på att effektivt utföra aktiviteterna för att slutföra en kundorder och leverera produkterna till kunden. 3PL kan inkludera fulfillmenttjänster, men fulfillment kan också erbjudas separat av specialiserade företag.

3PL hos Simon Edström ger dig:

  • 28 000 kvadratmeter lager totalt

  • godkänt som tullager av Tullverket

  • säkerhetslager, skyddklass 3

  • tillstånd för brandfarliga varor - ADR

  • säkert lager & lagerhantering

  • livsmedelstillstånd

Lager

Hantering

Transport

Vi hjälper dig!

Vi hjälper ditt företag till smartare och mer effektiva logistiklösningar! Med rätt kompetens, kapacitet och erfarenhet kan vi hjälpa dig hitta rätt lösningar för just din logistik. Vill du veta mer? Fyll i dina uppgifter här intill så hör vi av oss och berättar vad vi kan göra för er!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.