Vår tredjepartslogistik gör dig bättre

Lägg kraft och energi där den hör hemma: på det som verkligen intresserar dig och på det som utvecklar din verksamhet. Vi erbjuder effektiv och kvalitativ tredjepartslogistik, eller 3PL och TPL som det också kallas.

Vi har tredjepartslager i både Stockholm och Malmö. Därifrån tar vi hand om all din logistik så att du frigör tid, resurser och kan lägga ditt fokus på andra uppgifter.

Tredjepartslogistik – företag & E-handel

Vi kan logistik. Vi kan till och med lova att vi är riktigt bra på det vi gör. Lagerhantering, transporter, distribution och terminaltjänster är våra specialiteter – men vi gissar att du helst håller på med någonting helt annat.

Kanske har ditt företag främst behov av lagringsdistribution, orderhantering eller både och? På Edströms Logistics erbjuder vi effektiv 3PL, eller TPL, där vi har möjlighet att ta hand om allt det ni väljer bort i hela kedjan från beställning till leverans.

Låt oss sköta logistiken och frigör både tid och resurser i din egen organisation. Vi hjälper företag inom de flesta branscher och är ofta ett självklart val för bolag inom e-handel. Vi är en trygg 3PL-partner som ger dig möjlighet att förbättra andra delar av din verksamhet, i vilken bransch du än befinner dig, medan vi sköter tredjepartslogistiken.

Effektiv 3PL för hela Norden – med kunskap, struktur och kundanpassade lösningar

Vi verkar på hela den nordiska marknaden. Våra 3PL-lager finner du i Malmö och Stockholm – strategiska lägen med goda transportförbindelser.

Edströms Logistics grundade för över 120 år sedan. Vi har haft många år på oss att samla kunskap och erfarenhet som logistikpartner. Genom historien har vi utvecklats tillsammans med våra kunder – vi har förvarat produkter och fraktat dem på de gamla järnvägarna och fortsatt utvecklas till att sköta tredjepartslogistiken för många stora e-handelsföretag.

Med vår kompetens och vårt engagemang kan vi erbjuda kundspecifika lösningar – vi löser det mesta!
Välkommen att kontakta oss för mer information och kostnadsförslag!

Tredjepartslogistik och hållbarhet

Ur ett hållbarhetsperspektiv kan TPL spela en viktig roll i att främja miljömässig och social hållbarhet. Nedan följer några sätt på vilka TPL kan bidra till hållbarhetsmål:

 1. Effektivare resursanvändning: Genom att samordna och optimera logistikprocesser kan TPL-leverantörer hjälpa till att minska onödig resursförbrukning. Det kan inkludera att optimera ruttplanering för transporter, minimera tomma körningar och maximera lastutnyttjande. Genom att minska bränsleförbrukningen och utsläppen från transporter kan TPL bidra till minskad klimatpåverkan.
 2. Delning av resurser: Genom att hantera logistikbehoven för flera företag kan TPL-leverantörer underlätta delning av resurser såsom lagerutrymme och transportfordon. Detta minskar behovet av överflödiga resurser och bidrar till att optimera användningen av tillgängliga resurser. Genom att främja delningsekonomi kan TPL bidra till minskad miljöpåverkan och ökad resurseffektivitet.
 3. Ökad användning av hållbara transportsätt: TPL-leverantörer kan spela en aktiv roll i att främja användningen av hållbara transportsätt, såsom järnväg, sjöfart och cykelkurirer, i stället för beroendet av fossildrivna transporter. Genom att välja och främja miljövänligare transportsätt kan TPL bidra till att minska utsläppen av växthusgaser och luftföroreningar.
 4. Optimerad lagerhantering: En viktig aspekt av hållbar logistik är att minimera onödig lagerhållning och förebygga överproduktion. TPL-leverantörer kan hjälpa företag att optimera sin lagerhantering genom att erbjuda realtidsdata och analysverktyg som gör det möjligt att förutse efterfrågan och säkerställa att rätt mängd varor finns tillgängliga. Detta kan bidra till att minska överproduktion.
 5. Socialt ansvarstagande: TPL-leverantörer kan bidra till social hållbarhet genom att säkerställa att arbetsförhållanden och löner för deras anställda uppfyller rätt standarder. Det inkluderar att främja jämställdhet, mångfald och inkludering i arbetsplatsen samt att följa arbetsrättsliga bestämmelser och mänskliga rättigheter.

Sammanfattningsvis spelar tredjepartslogistik en viktig roll i att främja hållbarhetsmål genom att optimera resursanvändning, främja delningsekonomi, använda hållbara transportsätt, optimera lagerhantering och ta socialt ansvar. Genom att integrera hållbarhetsprinciper i sina logistikprocesser kan företag och TPL-leverantörer gemensamt arbeta mot en mer hållbar framtid.

Vanliga frågor kring tredjepartslogistik

Hur påverkar geografin vår tredjepartslogistik?

Geografins påverkan på tredjepartslogistik kan skilja sig åt beroende på våra specifika platser. Här är några sätt geografin kan påverka tredjepartslogistik för våra logistikhubbar i Borås, Malmö och Stockholm:

 1. Transportnätverk: Geografisk placering påverkar tillgången till olika transportalternativ. Borås och Malmö har båda anslutning till vägar och hamnar, vilket kan underlätta transport med lastbil och sjöfart. Stockholm har också väg- och hamnanslutningar, Borås och Stockholm har dessutom nära till en större flygplats för att stödja flygfrakt.
 2. Logistikhubbar: Städer som Malmö och Stockholm fungerar som viktiga logistikhubbar med väletablerade infrastrukturer. De har omfattande lagerfaciliteter, distributionscentrum och andra logistikaktörer. Borås har också en geografisk bra placering med tillgång till flertalet logistikhubbar inom 10 mils radie.
 3. Kundbas och marknad: Geografisk placering kan påverka tillgången till potentiella kunder och marknadspotentialen. Stockholm som huvudstad och Malmö som en stor stad kan ha större kundbas och högre efterfrågan på logistiktjänster jämfört med Borås, som är mindre till storleken.
 4. Tidsramar och servicenivåer: Avståndet mellan städerna kan påverka leveranstider och servicenivåer. Närmare geografiska lägen, som Borås och Malmö, kan möjliggöra snabbare och mer kostnadseffektiva leveranser jämfört med längre avstånd till Stockholm.
 5. Internationell anslutning: Malmö har fördelen av att vara belägen nära Öresundsbron, vilket ger direkt anslutning till Danmark och resten av Europa. Detta kan vara en fördel för internationell handel och logistik.

Det här är vår tredjepartslogistik

 • Gör det du gör bäst

  Sälj och marknadsför dina produkter – och fokusera på din verksamhet.

 • Vi sköter resten

  Allting som har med den fysiska hanteringen av dina produkter sköter vi. Detta inkluderar bland annat lagerhållning på våra tredjepartslager, inleveranser, orderhantering, kittning och förädling av produkter, distribution, kvalitetskontroller och transport.

 • ... och även din kundservice!

  Utöver våra tjänster inom tredjepartslogistik kan vi även ta hand om din kundservice. Där tar vi emot ordrar och svarar på enklare frågor kring dina produkter eller tjänster på ett professionellt sätt. Dina önskemål styr – vi skräddarsyr.

Lager

Hantering

Transport

Vi hjälper dig!

Vi hjälper ditt företag till smartare och mer effektiva logistiklösningar! Med rätt kompetens, kapacitet och erfarenhet kan vi hjälpa dig hitta rätt lösningar för just din logistik. Vill du veta mer? Fyll i dina uppgifter här intill så hör vi av oss och berättar vad vi kan göra för er!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.